Om sygdom, sorg og skam

Sammen med rumænske terapeutkolleger har jeg skrevet en bog om skam med titlen ”Skam. Udtryk, oplevelse og heling gennem den terapeutiske proces.” I mit kapitel med titlen ”Sygdom, sorg og skam i relationer” udfolder jeg, hvordan hverdagslivet ikke blot er forandret til ukendelighed, når et familiemedlem rammes af alvorlig sygdom, men også at relationer og selvbilleder kan være under betydeligt pres. Mit særlige fokus er, hvordan følelsen af skam kan være indvævet i sorgen, og hvordan patienter, pårørende og efterladte håndterer skam under og efter alvorlig sygdom. Hvordan skam fordobler den sociale og følelsesmæssige belastning af at være ramt af alvorlig sygdom, og hvordan jeg arbejder med skam i den terapeutiske proces. Bogen findes desværre (endnu) kun på rumænsk!