Behandling af
Udbrændthed, Depression & Angst

Terapi Behandling
“Angst er en oplevelse, ikke en neurose.”
- Inger Christensen “Det”, 1969

Udbrændthed behandling

Hvis du i en længere periode har følt dig udbrændt, deprimeret eller følt angst, så er det muligt gennem terapeutiske samtaler at løsne op for stivnede relationer og opbløde personlige problemstillinger og dilemmaer.

Terapiforløbet kan være af kortere eller længere varighed. Du vil opleve, at du langsomt får det bedre, fordi du får hjælp til at kigge din angst, din langvarige stress eller depression lige ”midt ind i øjnene” og hjælp til forestille dig nye måder at leve livet på. Udgangspunktet for terapien er, hvordan du har det her og nu, men sammen vil vi lede efter handlemønstre i dit liv, der nærmest automatisk leder dig i en retning, hvor flere og flere ”døre” bliver lukket for dig. Og vi taler også om, hvordan du her og nu og i fremtiden kan lukke nye ”døre” op.

Kender du til følgende symptomer?

Nedenfor kan du læse en kort beskrivelse af angst, depression og udbrændthed. Hvis du i en længere periode har haft symptomer på angst, depression og udbrændthed, og hvis disse følelser er dominerende i din hverdag, kan du have brug for professionel hjælp og glæde af det.

Depression, angst og udbrændthed kan være viklet ind i hinanden og er grundlæggende udtryk for, at indre dynamikker i mennesket og relationer til andre mennesker er sat under pres.

ANGST

Angst er et psykisk signal om, at der er noget farligt på færde, men derudover kan det være vanskeligt umiddelbart at forklare baggrunden for angsten. Angst kan være invaliderende for et hverdagsliv, som bliver mere og mere begrænset. Angst har både fysiske og psykiske symptomer som f.eks:
dvs. angst for at være hjemmefra, at være sammen med andre mennesker, for konkrete situationer, steder og genstande.

UDBRÆNDTHED

Udbrændthed er en speciel type af langvarig stress, der skyldes arbejdsbetinget overbelastning ofte i jobs, hvor der arbejdes med mennesker, der har brug for hjælp. Der er ubalance mellem jobkrav og jobressourcer og resultatet er fysisk og psykisk nedslidning. Symptomer på udbrændthed er f.eks.

Tristhed;

Fysiske symptomer:

DEPRESSION

Depression kan ramme mennesker i alle aldersgrupper og viser sig som reduceret livskraft og vedvarende nedtrykthed, hvor livet opleves gråt og meningsløst. 
Symptomer på depression er derudover:

Det kan være svært at kontakte en psykoterapeut

Men det er også det største og sværeste skridt for dig i terapiforløbet, for derefter finder vi sammen en vej.

Erik Hygum

Psykoterapeut
siden 2018

Et liv uden udbrændthed

Umiddelbart kan det være svært at forestille sig, at angst, udbrændthed eller depression kan være udgangspunkt for en ny retning i dit liv, men mine klienter fortæller, hvordan de langsomt, men sikkert får et større bevægelsesrum med flere nuancer og perspektiver i livet.

Det er ikke muligt at leve et liv uden engang imellem at føle angst, være ked af det eller træt og sårbar. Det er menneskelige eksistensvilkår, men det er længerevarende depression, stress/udbrændthed eller angst derimod ikke.

Fysisk aktivitet og terapi er et godt match. Så et godt råd er altid at bruge tid på fysisk aktivitet. Løb, vandring, fitness og alle former for sportsaktiviteter styrker dit almindelige velbefindende: DU bliver friskere, sover bedre, bliver mere nærværende og får mere overskud.

Trivsel

Når vi trives i livet, så er det et resultat af, at vi får opfyldt vores grundlæggende behov:
Vi trives, fordi vi har fundet en god balance mellem, hvem vi er, og hvad vi kan. Vi føler os ikke alene og får anerkendelse og kærlighed i vores nære relationer. Men nogle gange sker der noget, som forrykker eller ødelægger balancen i vores liv. Det kan f.eks. være store samfundsmæssige begivenheder eller katastrofer som Corona-pandemien og krigen i Ukraine, eller mere personlige og altomfattende forandringer som sygdom, skilsmisse, ny uddannelse, nyt arbejde, pensionering eller et for voldsomt og langstrakt præstationskrav i uddannelsen eller på arbejdspladsen.

Mistrivsel

Det er tit sådan, at vores mistrivsel kommer snigende ind på os, uden at vi umiddelbart opdager det. Måske begynder vi at sove dårligere eller føler os bare mere trætte og udkørte. Ofte vil vi forsøge at bide tænderne sammen og kæmpe os ud af problemerne, men på et tidspunkt bliver tegnene på vores mistrivsel så dominerende, at vores liv går i stå. Når det sker, kan terapeutiske samtaler være vejen frem til et nyt ståsted i livet.

Har du nogen spørgsmål?

Sidder du inde med spørgsmål eller er du klar til at se en terapeut? – Udfyld kontaktformularen, ring eller send en mail. Så besvarer jeg dine spørgsmål eller finder en tid til dig, når det passer.

Udfyld formularen